Love makes a happy home

In 2006 zagen Johan en ik, los van elkaar, een woning in Raerd te koop staan. Tijdens de Openhuizenroute gingen we een kijkje nemen. Ik weet nog dat ik over de drempel stapte en tegen Johan fluisterde: “Dit wordt ons huis”.

En dat werd het! Nu, zeven jaar later is dit huis ons thuis geworden. Een thuis, met een doorgezakt dak, een goot die loshangt en een dakraam dat niet meer sluit. Maar, what the fuck, het is óns huis. Ingericht met spulletjes die we in de loop van ons leven verzamelden en behang dat met heel veel zorg en aandacht werd uitgezocht. Geen Pinterest-huis, maar een Johan-en-Nelleke-huis (en ondertussen een Johan-en-Nelleke-en-Nelson-en-Lotus-huis). Wij wilden ons huis inrichten met spullen die betekenis voor ons hebben.

De oude typmachines van mijn lieve opa, het bureau waaraan Johan’s overgrootvader zat toen hij zijn drukkerij runde, de box waar onze buurkindjes in gelegen hebben, een kast van Johan’s moeder en mijn oma’s oude Singer naaimachine (met onhandig tafeltje eraan vast) en niet te vergeten het schilderij dat de vader van een dierbare vriendin schilderde en wat uitzochten toen we verhuisden. Bijna alles in ons huis heeft een verhaal. En al die losse dingetjes, met elk een eigen verhaal en verleden kregen hier in ons 150 jaar oude huis een plek.

Een ode aan ons huis, ons thuis ‘hemel op aarde’.  Natuurlijk weer gratis te downloaden en te printen.

love happy homelove happy home

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s