Barbecue zonder vlees | met kruiden van @delibrije

Oké, ik geef het gelijk toe. Helemaal geen vlees meer eten is niet aan mij besteed. Maar sinds een paar jaar eten we wel minder vlees. Ik probeer minimaal 2 dagen in de week geen vlees te eten en dat gaat prima. Gisteravond bijvoorbeeld maakte ik een groenteschotel voor onze vegetarische barbecue. Het was heerlijk! Daarom deel ik graag het recept (voor 3 personen):

  • 2 paprika’s, bij voorkeur geel of rood omdat die het smaakvolst zijn
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • (regenboog)worteltjes
  • handvol sperziebonen, een paar minuten geblancheerd in kokend water
  • 3 tomaten
  • 100 ml olijfolie
  • vier teentjes knoflook
  • 2 theelepels Za’atar van Jonnie Boer (te koop bij de Jumbo)

En dan aan de slag:

  • Maak de groenten schoon en snijd ze in grote stukken. De worteltjes kun je heel laten, daar snijd je alleen het loof vanaf.
  • Besprenkel de groenten met zout, peper en olijfolie.
  • Van de olijfolie, gesnipperde knoflook en Za’atar maak je een dressing.
  • Rooster de groenten op de barbecue en draai ze om. Daarna besprenkel je de (geroosterde) kant met de dressing en vervolgens grill je de andere kant tot de groenten beetgaar zijn.
  • Lekker met speltbrood & verkruimelde feta!

Smakelijk eten!

Heb je nog groente over? Daar kun je de volgende dag prima een lekkere pasta van maken, bijvoorbeeld met een beetje ui en blokjes tomaat.

 

20140804-125006-46206117.jpgIMG_8781

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s