Het begint ergens op te lijken | verbouwing deel 4

 

Gisteren gingen we de (waarschijnlijk) laatste echte bouwweek in. Dat mag ook wel, want na drieënhalve week gemiddeld zo’n 4 bouwvakkers over de vloer te hebben gehad zou ik het heel fijn vinden om weer eens op de bank te kunnen ploffen; of gezellig aan tafel te kunnen eten. En ik ben ervan overtuigd dat onze buren ook blij zullen zijn als de rust weerkeert in het Raerdse. Zoals op de foto’s te zien is is de isolatie van de woonkamer klaar. Ook de ‘knuffelmuur’ krijgt vorm én een hoog knuffelgehalte door de verwarmingsbuizen die erin aangebracht zijn.

De collega’s van Friso Bouwgroep hebben weer een fraai staaltje vakmanschap laten zien! Het balkenplafond is gerestaureerd en de achterdeuren zitten er mooi in. Op het oog misschien niet eens een heel groot verschil, maar ik ben ontzettend blij dat het raam in onze hal weer in de oude staat hersteld is. Daardoor zijn gevelaanzicht en straatbeeld (de andere woningen hebben hetzelfde principe) is daardoor mooier geworden.

Deze week wordt het timmerwerk in de woonkamer afgewerkt en ook de isolatie en bekleding van de buitenmuur (met daarbij nieuwe dakgoten) naderen hun einde. De installatieprofs van de firma Veldhuis leggen de laatste hand aan de warmtemuur en als volgende week de woonkamer ook gestuct is, dan zitten we er in elk geval weer warmpjes bij op onze Raerder terp. Al zal van zitten voorlopig geen sprake zijn. Er is namelijk heel, heel veel schilderwerk te doen. Het nieuwe balkenplafond en alle kozijnen in de woonkamer en buitenom al het houtwerk moeten van een flinke lik verf voorzien worden. Ik ben erg blij dat mijn verkering met het idee kwam om buitenom alles in gebroken wit te verven en niet, zoals het nu is, in twee kleuren. Ben zo benieuwd naar het eindresultaat!

Na vier weken stof happen (en soms ook in het stof bijten), kamperen in eigen huis (dat dus noooooit meer), vrijdagmiddagpatat met de mannen en radio NL lijkt het einde dan toch echt in zicht. Het was heerlijk dat we de afgelopen 10 dagen het huis van onze buren mochten gebruiken. Alleen het feit al dat er mensen zijn die even meedenken als het erop aan komt is onbetaalbaar! Daarna nog 3 weken zelf aan de slag en dan kunnen we met een gerust hart de rust gaan zoeken in Italië…

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s