De laatste loodjes… | Verbouwtips

Eindelijk konden we zelf aan de slag! De hennepmuur kon gekalkt worden. Dat leek een hele klus, maar tot onze grote verbazing zat de Calcatex er al binnen 3 uur op. En dat voor zo’n 50 m² is echt een meevaller te noemen. Het einde was in zicht, totdat…

IMG_6754 IMG_6756

We na een heerlijk weekendje Zeeland thuiskwamen en ontdekten dat er nogal erg veel vocht uit de muren kwam. Zoveel dat er zelfs plasjes op het stucloper lagen (gelukkig hadden we dat laten liggen). Wat doe je dan? Eerst heb ik een potje staan huilen. Net op het punt dat we dachten dat het einde in zicht was en dat we weer lekker van onze woonkamer konden gaan genieten, gaat het redelijk mis. Dat is op zijn minst een tegenvaller te noemen.

Nadat we met een paar experts gebeld, gemaild en geappt hadden hebben we besloten de boel eerst helemaal uit te laten harden. Er zit in de hennepisolatie ontzettend veel water en dat water moet eruit. Dat dat zo snel zou gaan, dat had niemand verwacht. Dat betekent dat de reparatie van de scheuren én de afwerking pas in oktober plaats zullen gaan vinden. Tot die tijd zitten we er in elk geval warmpjes bij.

Het afgelopen weekend gingen de kindjes naar pake en beppe logeren. Wij konden ons dus volledig richten op het schilderen van onze woonkamer en hal. Na twee dagen flink doorwerken mag dit resultaat er zijn (op een klein ‘dingetje’ met verkeerd afplakken na). Alles is stralend wit, ook de mooie oude balken zijn weer in ere hersteld en geven onze woning de allure die ze verdient. Nu alleen nog het plafond witten en de muren behangen, maar dat komt wel als we weer terug zijn van vakantie.

IMG_6795IMG_6796

Het echte eindresultaat zien jullie pas in oktober, maar met deze blogpost wil ik de serie over ‘verbouwen’ vooralsnog afsluiten. Graag geef ik een paar tips:

1. maak een realistische planning en zorg dat je ook weet of er nadat alles klaar is bijvoorbeeld nog een droogtijd ingepland moet worden.IMG_6785

2. koop goede materialen. Goede kwasten zijn misschien wat duurder, maar het schildert zo veel fijner!

3. zorg dat er mensen zijn waar je op terug kunt vallen. Zeker als het tegenzit is het fijn dat er mensen zijn die even kunnen bijspringen, naar je willen luisteren of (zoals in ons geval) die de kindjes op kunnen vangen.

4. neem de tijd!

5. focus je op het eindresultaat. Ook al zit het tegen, ooit komt het goed (al is dat vier maanden later dan je ingepland had).

6. ga er af en toe even tussenuit. Wij vierden ons 10-jarig-jubileum afgelopen zaterdagavond! Heerlijk een avondje culinair genieten bij de Jouster Toer (daarover later meer!).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s