De ontwerpen van 2016

Wat een jaar was 2016. Pas nu ik bezig ben (lees: zou moeten zijn) met mijn administratie en het bij elkaar schrapen van betaalde rekeningen zie ik wat een mooi zakelijk jaar het was. Ik heb het gewoon voor elkaar gekregen om gemiddeld ruim 24 uur per week bezig te zijn met mijn bedrijf. Dat was hard werken, naast een gezin, baan en behoorlijk wat vrijwilligersprojecten, maar het is me gelukt!

Vorig jaar twijfelde ik nog of ik wel door wilde gaan. Ik vond het lastig om een balans te vinden tussen werken, een gezin, me nuttig maken voor de maatschappij en dan ook nog een bedrijf waarbij enige mate van creativiteit (en dus rust) vereist is. Na lang wikken en wegen besloot ik door te gaan. Ik maakte een vast schema waar ik me een jaar lang aan gehouden heb. Voor de grotere projecten regelde ik extra oppas voor de kindjes en anders werkte ik ’s avonds (als jullie voor de tv hangen :p) en twee ochtenden in het weekend.

Het was vooral een geweldig jaar omdat ik aan heel veel leuke projecten heb gewerkt, met ontzettend enthousiaste opdrachtgevers. Dat is echt een feestje. Het is elke keer bijzonder om te ervaren dat mensen vertrouwen hebben in wat ik maak.

Ik realiseer me dat ik weinig heb laten zien van wat ik gedaan heb, daarom de komende weken een inhaalslag. Ik probeer ook bij elke opdracht even een leuk verhaaltje te schrijven.

Mind-Transformation

Via een vaste opdrachtgever van mij, kwam Gaby Schrijvers bij mij terecht. Gaby is coach en hypnotherapeut en was op zoek naar een passend logo. Ze had zelf al een heel goed beeld van wat ze wilde. We hebben heel veel contact gehad, gemaild, gebeld en uiteindelijk heeft Gaby een mooie, onderscheidende huisstijl. Het logo verbeeld het proces dat je doorgaat als je met blijvende veranderingen in jezelf aan de slag gaat. De vlinder staat voor de vrijheid en bevrijding die je daarna voelt. Gaby koos voor rustige, maar wel sprekende kleuren. Het was ontzettend leuk om te doen en mijn eerste ‘buitenlandse’ opdrachtgever dit jaar. En, wat een extra cadeautje is, is dat ik een bijzondere vrouw heb leren kennen.

De website laat Gaby door iemand anders bouwen. Zodra deze in de lucht is laat ik het natuurlijk weten.

Organized Solutions

Nu we toch met de buitenlandse opdrachten bezig zijn wil ik ook graag iets meer vertellen over de opdracht die ik van Angela kreeg. Angela woont op Bonaire en is daar specialist op het gebied van HR en administratie. Ze zocht een strak logo. Voor de kleur heb ik me (natuurlijk) laten inspireren door de prachtige Caribische Zee. Verder hebben we de huisstijl heel licht gehouden. Het was zo leuk om met Angela te werken. Ze was duidelijk en helder en heeft mij compleet de vrije hand gegeven.

LEF

Zoals jullie misschien wel eens opgevallen is werk ik veel voor startende vrouwelijke ondernemers. Zo ook dit jaar (al heb ik ook iets heel stoers gedaan voor een tattooshop). Cindy kende ik nog uit een ver verleden. Wij werkten toen voor dezelfde baas en hebben eigenlijk altijd een beetje contact gehouden. Op een gegeven moment belde ze me; ze wilde een huisstijl en een rustige, simpele website. Cindy is een echte powervrouw. Ze is heel duidelijk, deskundig en is in staat om een probleem van verschillende kanten te bekijken. Ze durft zich te onderscheiden en is zeker niet bang om de randjes op te zoeken. Zelf had ze eigenlijk helemaal geen idee hoe haar logo er uit moest komen te zien. Het uiteindelijke logo knalt! Het valt op in de wereld waarin ze werkzaam is. En dat is wat ze wilde: onderscheidend zijn.

Even afhankelijk van de drukte plaats ik deze week deel 2 van deze reeks.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s